Agenda

Voorjaarsproeverij: 25 & 26 maart 2023 – 12.00u-18.00u

Om de lente goed in te zetten nodigen wij u graag uit voor onze jaarlijkse voorjaarsproeverij. Naar goede gewoonte openen we een tachtigtal flessen zodat u de kans krijgt een groot deel van ons aanbod te leren kennen. Het ideale moment om nieuwigheden te proeven, de nieuwe jaargangen van uw favoriete wijn te ontdekken of de perfecte rosé voor de zomermaanden te kiezen.

Tijdens dit weekend kan u genieten van mooie kortingen op de normale prijs.

PROEFBOEKJE

 

Wijnhuizen in the picture:

Weingut Hirsch – Kamptal – Oostenrijk

Het wijndomein Hirsch ligt in de prachtige Kamptal regio in het Noordoosten van Oostenrijk. Sinds 1999 werden alle rode wijnstokken gerooid en lag de nadruk enkel op de grüner veltliner en riesling variëteiten. De wijnen van Hirsch zijn enorm geïnspireerd door het terroir idee, elke wijn moet een indruk achterlaten van de plek waar hij vandaan komt. Ondanks dat er maar met twee variëteiten gewerkt wordt bieden deze twee soorten een onuitputtelijke diversiteit, afhankelijk van elke individuele wijngaard en de verschillende vinificatie methodes die de wijnmaker kiest toe te passen. Weingut Hirsch maakt witte topwijnen die geliefd zijn bij menig sommeliers en andere wijn professionals.

 

Massimo Lentsch – Etna – Italië

De hoogste wijngaarden van de Etna behoren nu tot de hoogste van Italië (en zelfs van de wereld). De combinatie van deze hoogte met de vulkanische bodem maken dit tot een uitermate geschikt en tevens uniek wijngebied. Het landgoed Massimo Lentsch werd opgericht eind 2018, Lentsch was al eigenaar van het landgoed Tenuta di Castellaro op het eiland Lipari en wilde een nieuw avontuur beginnen op vulkanische bodem, dit keer door de uitdaging aan te gaan van de Etna, een actieve vulkaan. Wijnen vanop de Etna hebben een uniek profiel dat meer dan de moeite is om te ontdekken.

Proeverij

Proeverij titel

31 oktober 2020

Deze zal zoals steeds doorgaan in onze winkel te Pretoriastraat 28, 2600 Berchem. Gegeven de omstandigheden zal de organisatie enigszins anders zijn dan de voorbije jaren.