Agenda

Najaarsproeverij 2022

Onze volgende proeverijen zullen plaats vinden op zaterdag 5 & zondag 6 november en zaterdag 19 & zondag 20 november.

Zoals steeds voorzien we een 80-tal wijnen om te proeven en staan we u graag te woord in uw zoektocht naar uw favoriete wijnen. Bovendien geniet u tijdens de proefdagen van uitzonderlijke voorwaarden op alle deelnemende producten.

Daarnaast ontvangen we ieder weekend een wijnmaker die zijn/haar wijnen persoonlijk aan u komt voorstellen.

Kortom, redenen genoeg om zeker eens binnen te springen!

De degustaties gaan steeds door in onze winkel te Pretoriastraat 28, Berchem.

Onze proefdagen zijn vrij toegankelijk, iedere dag van 12.00u -18.00u.

Het proefboekje kan u downloaden via onderstaande link:
19 & 20 november

Aanwezig tijdens de proefdagen:

 

5 & 6 november

Weingut Materne & Schmitt,

Dit jonge wijnhuis is een voorbeeld van modernisering in de anders zo traditierijke Moezel. Het wijnhuis is in 2012 opgericht door Rebecca Materne en Janina Schmitt. Geen van beide vrouwen kwam uit een wijnfamilie. Toch streefden beiden hun passie voor wijn na door diploma’s in wijnbouw en oenologie te behalen. In 2012 verenigden de vriendinnen zich om de functie van keldermeester te delen voor het legendarische Heymann-Löwenstein. In 2014 werd de beslissing genomen om fulltime voor hun eigen landgoed te gaan. De Materne & Schmitt-wijnen drukken feilloos de duidelijke verschillen uit in de snel veranderende terroirs langs de bochten van de Moezel.

19 & 20 november

Weingut Rings

De filosofie van Rings bestaat er uit wijnen te maken die, net zoals een goed verteld verhaal, opwindend en plezierig zijn. Om dit te bereiken gaan ze uit van het principe dat de wijnstokken geworteld moeten zijn in een gezonde bodem als onderdeel van een gebalanceerd ecosysteem.
Rings wil kenmerkende droge wijnen produceren. Wijnen zonder enig zoet dat hun ware aard kan verbergen. De wijnmakers zijn autodidacten in hun vak en er wordt vaak geëxperimenteerd met nieuwe rijpingsmethodes of nieuwe assemblages. De wijnen van Rings zijn het product van een steeds verder ontwikkelende ambacht en zitten onmiskenbaar vol karakter en eigenheid.

Proeverij

Proeverij titel

31 oktober 2020

Deze zal zoals steeds doorgaan in onze winkel te Pretoriastraat 28, 2600 Berchem. Gegeven de omstandigheden zal de organisatie enigszins anders zijn dan de voorbije jaren.