u bent hier > actueel > expositie

basket

Expositie

Brunowords: talk is cheap....

Bruno Deneckere

Bruno Deneckere, ondertussen al goed dertig jaar een begrip in de Gentse muziekscene, heeft "een boekske" uitgegeven. Hij noemde het lekker dubbelzinnig Brunowords, en de ondertitel  is Talk Is Cheap. 

Bruno is geen veelprater en als hij al iets zegt, houdt een mens er maar beter rekening mee dat er een dubbele bodem kan zijn. Neem nu de titel van zijn boek met cartoons: Bruno-words. "Woorden van Bruno" zou je denken. Terwijl er geen woorden in voorkomen (no words). Maar de ondertitel Talk Is Cheap wijst dan weer een andere richting uit. En zie, zijn cartoons tonen allemaal hetzelfde personage: een man met een gitaar.

Alle cartoons bevatten een gele tekstballon, maar nagenoeg overal blijft die tekstballon leeg. Dat is aanvankelijk ietwat bevreemdend maar het zet de lezer aan om op zoek te gaan naar de details in de tekeningen om zo de betekenis te vatten. Dat verheft Brunowords van wat de auteur zelf "een boekske" noemt, tot een boek waarvan je niet in één ruk alle 64 pagina's doorneemt, maar met tussenperiodes er af en toe enkele aandachtig bekijkt tot ze een glimlach opwekken. 

(Rudy Tollenaere)

Alle cartoons uit het boek zijn te bezichtigen en het boek is verkrijgbaar aan 25 euro. 

Bruno heeft onlangs een nieuwe CD uitgebracht met Nils De Caster: I remember the day. Verkrijgbaar voor 15 euro.


Wil jij ook exposeren? Stuur dan een digitale foto van je werk met wat uitleg over je zelf en vooral je werk naar Karin. Zij zal daarna contact met je opnemen.