u bent hier > actueel > expositie

basket

Expositie

Tentoonstelling grafische kunstenaars in De Heerleyckheid

Van 8 januari tot 14 maart 2020

Selectie door Foundation Veerle Rooms

De jaarlijkse tentoonstelling van Foundation Veerle Rooms Private Stichting in wijnhandel-galerie De Heerleyckheid wordt vanaf 8 januari 2020 een selectie van grafische kunstenaars. Het betreffen de werken van de grafici die dit jaar en volgend jaar samenwerken met deze Foundation.

Dit betekent een selectie van topwerken in de meest diverse disciplines. De Grafische Kunsten zijn een heel aparte en gespecialiseerde niche op de kunstenscène. Het gaat hier ook om vakmanschap die de basis blijft om een kunstwerk op te bouwen tot een originele compositie.

Zowel de vertrouwde klassieke technieken als de meest geavanceerde digitale middelen komen aan bod. Een mixing van diverse methodes heeft geleid tot een geheel nieuwe beeldvorming.

De grafiek heeft een reputatie die internationaal gericht is. De Foundation VR heeft daarbij een uitgebreid netwerk met de mogelijkheden voor Artists in Residence.

Bij de kunstenaaars die bij De Heerleyckheid tentoon stellen komen onder andere uit Nieuw-Zeeland met Candice Pierce, Kim Lowe en Riki Manual.

Uit Nederland Frans van Santvoort, Brigitta Ruven, Pim Jonker en de Duits-Nederlandse Judith Heinsohn.

Verder is er werk te zien van Nathan Gotlib, Greet Van Dijck, Luc Verminnen, Peter Bosteels en Veerle Rooms.

Tot 14 maart in De Heerleyckheid, Pretoriastraat 28, 2600 Berchem, zondag, maandag en dinsdag gesloten.

De VRIENDENDAG van Foundation VR gaat door op zondag op 9 februari om 16 uur. Ook niet-leden zijn welkom om kennis te maken met de veelzijdige publiekswerking van deze Private Stichting.