u bent hier > actueel > expositie

basket

Expositie

De wereld in keramiek en mozaïek.

Ans Pullens

Ans Pullens (Veghel - NL) maakt kunstwerken in keramiek en mozaïek. Het creëren van een nieuw werk blijft fascinerend. Keramiek en mozaïek zitten vol uitdagingen. Met klei kun je vele richtingen uit, zowel in vorm als uiterlijk. Het glazuurproces is altijd weer spannend hoe het uit de oven komt. Mozaïek vervaardigd volgens de eeuwenoude techniek in marmer en smalti (Venetiaans glas) is als duurzame ambachtelijke kunstvorm weer helemaal terug. Verdwenen mozaïeken in historische gebouwen in het verleden vaak onder een nieuwe vloer of achter betimmerde wanden, nu worden ze weer gerestaureerd. 

De mozaïeken worden volgens de eeuwenoude techniek vervaardigd, dat wil zeggen dat elk mozaïeksteentje met de hand met hamer en beitel op maat wordt gekapt, gelegd en afgewerkt. Ans leerde de ambachtelijke kunstvorm mozaïek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Wilrijk, onder de bezielende leiding van Maestro di Mosaico Gino Tondat. Ze nam deel aan een aantal workshops en volgde een portretcursus aan de Internationale Scuola Mosaïcisti del Friuli van Spilimbergo Italië. 

Naast het werken met mozaïek vergroot Ans haar vakkennis en creativiteit door het volgen van een opleiding keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten. Het resultaat is een groot aantal verrassende sculpturen, portretten en decoraties. “Ik ben begonnen met mozaïek, daarna met keramiek. Het zijn eigenlijk twee grote liefdes waar ik maar moeilijk uit kan kiezen. De uitdaging voor mij is om deze twee disciplines steeds vaker te combineren in mijn werk om zo een uniek kunstwerk te vervaardigen dat blijft boeien en waarvan de eigenaar elke dag blij wordt”. 



Wil jij ook exposeren? Stuur dan een digitale foto van je werk met wat uitleg over je zelf en vooral je werk naar Karin. Zij zal daarna contact met je opnemen.