Cave Julien Cecillon

Terwijl het Cecillon label pas onlangs begon, is de familie van Julien gedocumenteerd om wijn te maken in Tournon voor elf generaties. Vandaag de dag zijn Julien en zijn vrouw toegewijd aan het produceren van uitzonderlijke terroir-gedreven wijnen in hun kleine wijnmakerij, die zich in de buurt van Tournon bevindt, in het historische centrum van de Rhône-vallei. Julien Cecillon groeide op in Tournon-sur-Rhône, omringd door de moederlijke tak van de familie die iconische producenten zoals zijn neef, Bernard Faurie, en oom Jean-Louis Grippat omvat. Nadat hij Nancy Kerschen ontmoette terwijl ze aan een wijnmakerij in Californië werkten, besloten de twee om terug te keren naar Tournon en hun eigen landgoed te creëren. Julien en Nancy hebben samen een onvermoeibare focus om wijn te maken wat hen in hun jonge bestaan de reputatie heeft opgeleverd zich tot de beste producenten van de Noordelijke Rhône te mogen rekenen. Hoewel ze de wijnmakerij zelf beheren, profiteert het echtpaar zeker van de begeleiding van Julien’s erfgoed. Jean-Louis Grippat, nu met pensioen, kan worden opgeroepen voor advies, en houdt ervan om met zijn fiets langs de wijngaarden van zijn neef te rijden om te controleren of alle werkzaamheden aan de wijnstokken op tijd gebeuren en naar behoren zijn. Julien en Nancy hebben percelen in de appellaties Saint-Joseph en Crozes-Hermitage, evenals twee hectare van Viognier en Gamay verderop in de Ardèche heuvels in de buurt van het dorp Ardoix, die worden geclassificeerd als Vin de France. Om het assortiment wijn te verbreden, werken ze ook samen met lokale wijnbouwers om verschillende micro-negociant cuvées te produceren. Alle wijnen van het domein worden geproduceerd met inheemse gist en worden voornamelijk in tweedehands vaten geoogst om harmonieuze, evenwichtige wijnen te creëren die de unieke terroirs van de Noordelijke Rhône benadrukken.