Chateau de Jonquières

Sinds 2014 staan Charlotte en Clément de Béarn aan het roer van dit mooie Château. Ze zijn daarmee de 32ste generatie die aan wijnbouw doet in en rond het kasteel van Jonquières. Het domein en zijn geschiedenis gaan terug tot in de 12de eeuw. Waarmee het zeker één van de oudste wijndomeinen is van de regio.

Alle wijnen van dit domein zijn biologisch gecertificeerd en er wordt gewerkt met het grootst mogelijk respect voor de natuur. Het microklimaat van Larzac is interessant omdat er een groot verschil heerst tussen dag en nacht temperaturen. Door de hoge temperaturen overdag kunnen de druiven voldoende suikers opbouwen. De enorme afkoeling tijdens de nacht laat dan weer toe dat de druiven ook voldoende aciditeit bewaren. Hierdoor kan je wijnen maken die mooi in balans zijn en zeker niet te zwaar aanvoelen.

Charlotte en Clémant maken zeer mooie terroir wijnen. Alle wijngaarden krijgen  de grootste, individuele zorgen naargelang de druivensoort en de leeftijd van de stokken. In de kelder komen er geen grote technische ingrepen kijken en worden de wijnen redelijk minimalistisch gevinifieerd. De invloed van de houtrijping is beperkt door het gebruik van grote foudres van tussen de 500l en 700l i.p.v. kleine barriques.

Kortom zeer mooie en moderne wijnen uit het Zuiden van Frankrijk!