Claude Riffault

Stephane Riffault, zoon van Claude Riffault, is een van de meest gewilde producenten in de regio geworden. Hij nam op jonge leeftijd het beheer van het domein over en zijn beste Sancerre-wijnen werden al snel de afgunst van enkele van de meest gevestigde wijnbouwers in de regio. Stephane’s Sancerre flessen komen van 33 verschillende percelen in 8 verschillende lieu-dits, verspreid over 4 dorpen op kalk en vuursteenbodems. Na gestudeerd en gewerkt te hebben in Bourgogne, en vervolgens getraind te hebben bij enkele van de besten – Olivier Leflaive, Chateau Angelus en zijn eigen vader, Claude Riffault – is de Bourgondische invloed en de beheersing van mineraliteit in Stephane’s wijnen duidelijk zichtbaar. Toen zijn vader met pensioen ging, nam Stephane de wijngaard over en begon hij aan reis van viticulturele transformatie. Vandaag de dag zijn alle 13.5 hectares gecertificeerd biologisch en biodynamisch. De gehele oogst wordt met de hand uitgevoerd en er vindt een uitgebreide sortering plaats voordat de druiven worden geperst, een bewijs van zijn vakmanschap en een onwrikbare toewijding aan duurzaamheid.