Daniel Dampt

Daniel Dampt is afkomstig uit een familie van wijnbouwers met 150 jaar ervaring. Het Domaine bezit momenteel 30 hectare wijngaard waarvan 16 hectare Chablis en 14 hectare Chablis 1er Cru, met name in Vaillons, Fourchaume, Côte de Léchet, Les Lys en Beauroy. Door de recente bouw van een nieuwe kelder met roestvrijstalen vaten en de aankoop van hoogwaardige vinificatie- en etiketteringsapparatuur heeft het landgoed een nieuwe impuls gegeven aan de productie, die momenteel ongeveer 150.000 flessen per jaar bedraagt. Daniel Dampt vinifieert en commercialiseert alleen wijnen van eigen wijnstokken. Hij wil zelf volledig instaan voor de vinificatie waardoor hij een heel persoonlijk toets kan geven aan zijn wijnen. Ondertussen hebben Vincent en Sebastien Dampt de stap gezet om hun ouders te vergezellen op het domein. Dit na stages in Nieuw-Zeeland en Australië, waardoor ze nieuwe ideeën met zich meebrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.