Ottella

De uitdaging die Lodovico, Francesco en Michele Montresor in Lugana besloten aan te gaan, was gebaseerd op de vaste overtuiging dat kwaliteitsvolle, eersteklas wijnen herkenbaar moeten zijn aan de manier waarop ze worden geproduceerd. Dit is de basis voor het creëren van conceptueel moderne wijnen met absoluut respect voor de vitale combinatie van bodem en wijnstok. Dit verklaart hoe een schijnbaar gewone wijnstok, in combinatie met de zuiverste klei, kan worden omgezet in een spectaculaire witte wijn, levendig en expressief Jonge wijnen zoals de Lugana DOC Le Creete bezitten frisheid, smaak en knapperigheid die kenmerkend voor hen zijn. Ze zijn fijn maar ook ongebruikelijk; ze hebben een zoute, pittige, rokerige smaak. De stevige basis van aciditeit geeft energie en smaak, die na verloop van tijd alleen maar beter wordt. Veroudering zorgt voor een mooie evolutie van de wijn, aangezien de bodems van klei een onverwachte levensduur aan deze wijn verlenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.