Toen Pascual Toso halverwege de jaren tachtig vanuit zijn geboorteplaats Canale D’Alba in Piemonte, Italië naar Argentinië vertrok, had hij niet kunnen vermoeden dat hij de grondlegger zou worden van een wijnmakerij, die tegenwoordig een van de oudste in Argentinië is. Toen hij in Argentinië aankwam, vestigde hij zich in Mendoza. Aangezien hij nauw betrokken was geweest bij de ontwikkeling van zijn familiebedrijf in Piemonte, zag hij prompt de veelbelovende toekomst voor de wijnbereiding in de regio en besloot hij zijn expertise ook hier voor de wijn in te zetten. Zo richtte Pascual Toso in 1890 zijn eerste wijndomein op. De druiven voor Pascual Toso Estate zijn afkomstig van wijngaarden van 15 tot 25 jaar oud. De planten worden bewaterd door een druppelirrigatiesysteem, waarmee de waterstroom het best geregeld kan worden. De wijnen zijn fruitig, fris, elegant en toegankelijk. Het portfolio omvat de variëteiten Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Torrontes.