Over ons

De winkel, geschiedenis en het team

Geschiedenis

Aan de hand van een ontwerp van Architect Bob Van Reeth werd in 1991 in de bloeiende Antwerpse wijk Zurenborg, met z’n beroemde Cogels-Osylei een oude loods omgebouwd tot een sfeervolle en authentieke ruimte. De auto’s die er tot dan toe stonden werden ingewisseld voor wijnen uit alle hoeken van de wereld.

Het team

De Heerlyckheid (van Zurenborg) werd in 1991 opgericht door Karin Helmer.
De wijngrenzen gingen open en jarenlang had de winkel succes met de verkoop van wijnen uit De Nieuwe Wereld.

Karin stond eveneens symbool voor een tikkeltje eigenzinnigheid. De verkoop van wijn werd aangevuld met kunstexposities en muziekoptredens.

Begin 2017 kwam Sven Apere het team van De Heerlyckheid versterken. Reeds jarenlang gepassioneerd door wijn besliste hij toen definitief de overstap naar de wijnwereld te maken. Een snel veranderende omgeving met nieuwe wijntrends en onvermijdelijke digitalisering maakte al snel duidelijk dat Karin zich minder in haar sas voelde en ze besliste dat de tijd rijp was om de fakkel door te geven. In augustus 2018 werd De Heerlyckheid volledig overgenomen door Sven Apere.

Vandaag ligt de focus op Europese kleinschalige, artisanale en terroirgedreven wijnen waarbij prijs/kwaliteit steeds als voornaamste indikator geldt.

De winkel

Onze winkel wordt door vele klanten nog steeds geroemd voor haar gezelligheid en prachtig stukje architecturale kunst. Schroom om door onze poort te stappen, hoef je niet te hebben. Wij houden het graag laagdrempelig en heten je van harte welkom. We laten je graag proeven aan onze proeftafel, adviseren je en laten je in alle rust een keuze maken.

Doorheen de jaren evolueerde onze winkel van De Nieuwe Wereld naar eigentijdse Europese en kleinschalige producenten met aandacht voor sustainability, biologische wijnbouw en biodynamie.